Veelgestelde vragen

Algemeen

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00 – 17:00
Woensdag: 10:00 – 17:00
Donderdag: 10:00 – 20:30
Vrijdag: 10:00 – 17:00
Zaterdag: 10:00 – 16:00

Iedere laatste zondag van de maand 12:00 – 16:00

Tafels

Bekijk onze tafelguide met alle mogelijke opstellingen en afmetingen. Deze opstellingen zijn gemaakt met een stoel van 60 cm breed.  

              

 

Zeker, hout werkt altijd. Dit kan worden beïnvloed voor verschillende factoren zoals droge lucht, hoge luchtvochtigheid of schommelende tempraturen. Zorg voor een stabiele omgeving om de natuurlijke werking zoveel mogelijk tegen te gaan. Mocht je vragen hebben over hoe het hout zich gedraagt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of de stel de vraag aan een verkoper in onze hal.

Tip! Zorg dat de luchtvochtigheid in een ruimte altijd tussen 45 en 65% is. Hiermee voorkom je dat je eikenhouten tafel niet gaat scheuren of barsten. Je kunt dit op peil houden met een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger.

Alle tafels zijn volledig voorzien van een matte, transparantie laklaag. Schoonmaken met water of een milde reinigingsmiddel is voldoende om je tafel te laten stralen, gevolgd door een droge doek. Heb je gemorst met eten of drinken, maak dit liever gelijk schoon om vlekken te voorkomen. De restanten van eten of drinken kunnen anders in het eikenhout trekken.

Wel willen wij je benadrukken dat je geen Dreft moet gebruiken bij het schoonmaken van je tafel. Dreft heeft een ontvettende werking, waardoor de matte afwerking kan beschadigen.

Absoluut! Onze tafelbladen hebben een matte afwerking, kunnen er na verloop van tijd door dagelijks gebruik wat glanzende plekken ontstaan. Maar maak je geen zorgen, wij hebben een handige onderhoudskit die je tafel weer een mooie, matte uitstraling kan geven. Deze onderhoudskit is verkrijgbaar in onze webshop en in de hal. Klik hier om deze onderhoudskit te bestellen.

Is er per ongeluk een kring ontstaan door een glas drinken? Met behulp van de vlekkenverwijderaar kan je die vervelende plek grotendeels verwijderen. Deze is geschikt voor alle tafels van alle eikenhoutenkleuren. Deze vlekverdrjiver is verkrijgbaar in onze webshop en in de hal. Klik hier om deze vlekverdrijver te bestellen.

Verder adviseren wij je om onderzetters te gebruiken om kringen en vlekken te voorkomen in je eikenhouten tafel.

Onze eikenhouten tafels zijn specifiek ontworpen voor binnen gebruik. Blootstelling aan elementen zoals zonlicht, vocht en tempratuurschommelingen kan het hout beschadigen en de afwerking aantasten. Als je opzoek bent naar een tafel voor buitengebruik, raden we je aan om te kijken naar onze tuintafels. Deze zijn ontworpen en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Wij helpen je graag om de perfecte tafel te vinden die past bij je behoeften. Als je nog andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Alle tafels zijn tot aan de onderkant gemeten: 72 cm hoog. De afmeting inclusief het bovenblad is in totaal 77 cm.

Stoelen

Bescherm je eetkamerstoelen van textiel extra goed met Iproteqt. Iproteqt heeft een fijne service die je kunt aanschaffen in combinatie met je nieuwe eetkamerstoelen. Hiermee krijg je een hoogwaardige verzorgingsset die het eenvoudig maakt om je stoelen te beschermen tegen vlekken en vuil. Daarnaast biedt Iproteqt ook een constructieservice aan. Dat betekent dat wanneer de stoffering rimpels of plooien vertoont, Iproteqt Customer Care dit voor je herstelt. Dit geldt eveneens voor het verhelpen van piep en kraakgeluiden en losse stiknaden. Je krijgt gedurende 2 jaar zowel vlekken- als constructieservice.

Klik hier op Iproteqt voor je nieuwe eetkamerstoelen te bestellen. Let op! Deze garantie geldt alleen als je een pakket koopt bij aanschaf van je eetkamerstoelen, dus niet achteraf.

Extra tips voor optimaal meubelonderhoud:

-Zorg ervoor dat je meubel niet direct in het felle zonlicht staat, dit minimaliseert het risico op verkleuring.

– We adviseren om huisdieren niet op je stoffen meubels te laten zitten, omdat hun nagels schade kunnen veroorzaken.

– Huisdieren kunnen ook de kans op pilling vergroten. Door hun vettige vacht kunnen stoffen vettig worden en meer stof, haren en vezels aantrekken, wat tot pilling kan leiden.

– let op met spijkerstof, vooral donkere spijkerkleding. Spijkerstof geeft kleurstoffen af, ook als ze vaak gewassen zijn. Door warmte, wrijving en vocht (zeker licht) kunnen stoffen meubels verkleuren.

– Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen om schade te voorkomen. Wrijf bij vlekken niet op de plek, maar dep met een schone, zachte doek.

  • Wissel de meubels regelmatig om te voorkomen dat de vulling

We snappen dat je misschien verwacht dat je eetkamerstoelen al in elkaar zitten bij de bezorging, maar op dit moment worden ze in dozen verzonden. Wij willen er zeker van zijn dat ze goed beschermd zijn tijdens het transport. Heb je vragen over de instructies? Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen! Dus bel, mail of app ons gerust en we helpen je graag verder.

Wij hebben een uitgebreide selectie stoelen en ze zijn gemaakt van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen. Bij de productspecificaties van de stoelen kan je terug lezen waar de stoel van is gemaakt.

Garantie

Op onze garantie pagina en in onze Algemene Voorwaarden vind je alle informatie. Bij normaal gebruik zal je vele jaren plezier hebben van je tafel. Wel willen wij benadrukken dat vanwege de matte latafwerking op het eikenhout, krassen sneller zichtbaar zijn. Daarom hebben wij onze tips en adviezen verzameld in het Tafelboertje Paspoort. Wij raden je aan om deze goed door te lezen. Wij geven geen garantie op krassen, kringen en de werking in het eikenhout.

De garantietermijn van Tafelboertje bij stoelen is 2 jaar, met uitzondering van de showroommodellen. Daar geven wij geen garantie op.

Voor showroommodellen geldt geen garantie.

De garantie komt te vervallen indien defecten voortkomen uit: gebruikelijke slijtage – onjuist gebruik – verwaarlozing van passend onderhoud – aanbrengen van wijzigingen, installatie, demontage of reparaties door derden.

Bestelling & bezorging

Leuk je hebt een bestelling geplaatst, maar je bent wel benieuwd hoe nu verder? Tafelboertje neemt binnen 1 a 2 werkdagen telefonisch contact met je op. Wij willen graag samen met jou de details van je bestelling doornemen en willen tegelijkertijd een geschikte bezorgafspraak maken. Zo wordt jij volledig op de hoogte gebracht van de stappen en wanneer je nog vragen of opmerkingen hebt, kan je deze uiteraard stellen.

Zodra je je bestelling definitief hebt gemaakt en de betaling is afgerond, gaan wij enthousiast aan het werk. De verwachte levertijd voor de eikentafels zijn doorgaans 2-3 weken. Bovendien houden wij je altijd goed op de hoogte van de exacte levertijd nadat je de bestelling hebt geplaatst.

Bij een afwijkende maat kan de levertijd langer duren.

Het kan zijn dat je bij ons meubels besteld en dat de levering daarvan voor jou nog niet uitkomt. Voor ons is het geen probleem om producten wat langer voor jou in opslag te houden, als voorwaarde hanteren we dat het volledige aankoopbedrag wordt betaald op de eerder afgesproken leverdatum.

Bij Tafelboertje zorgen wij dat de tafel veilig en zorgvuldig bezorgd wordt, waarbij wij ervoor zorgen dat de tafel netjes wordt gemonteerd.

De bezorgkosten van Tafelboertje:

  • Ophalen – gratis
  • Levering binnen Twente (begane grond) €70,-
  • Levering buiten Twente (begane grond) €150,-
  • Levering eetkamerstoelen binnen Nederland €49,-

Let op! Indien er een verhuislift ingehuurd moet worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Bij een levering op de 1e of 2e verdieping via een trappenhuis, dan graag eerst overleg om te beoordelen of de tafel door de deuren, ramen en trap kan.

Levering in België, Duitsland en op de Waddeneilanden? Dit is uiteraard mogelijk. Neem contact met ons op via [email protected]

De bezorging van de tafel is inclusief montage, zodat jij direct gebruik kunt maken van je nieuwe tafel.

Natuurlijk, het is mogelijk om je bestelling zelf op te halen i.p.v. te laten bezorgen. Als je de voorkeur geeft aan zelf ophalen, kan je dit bij je bestelling aangegeven. Na de bestelling nemen wij telefonisch contact met je op om een ophaalafspraak in te plannen.

Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor:

  • Geschikt vervoer; zorg voor passend vervoer bij ophalen
  • Neem eigen inpak materialen mee om het meubel goed in te pakken om schade te voorkomen tijdens transport
  • Bij Tafelboertje zijn wij niet aansprakelijk voor schade aan het meubel indien je het zelf vervoert.
  • Inpakmaterialen zijn niet inbegrepen bij het zelf ophalen.

Retourneren

Wij begrijpen dat retourneren soms handig kan zijn, alleen is dat bij op maatgemaakte meubels niet haalbaar. Al onze producten worden namelijk speciaal voor jou op maat gemaakt en kunnen om die reden niet geretourneerd worden.

Voor stoelen die direct beschikbaar zijn uit onze voorraad, heb je de mogelijkheid om deze binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren. Houd er rekening mee dat de kosten voor het retourneren voor jouw eigen rekening zijn.

Meld via het herroepingsformulier je retourzending aan.

Heb je een product defect ontvangen? Laat het ons weten, dan lossen we het voor je op. Neem contact op via [email protected] of via +(0)85 238 9050.

Scroll naar boven